Jari-Pekka Raitamaa - Numero 190

Photo credit: pntphoto via Foter.com / CC BY-NC-SA

Arvot


 • Yrittäjyys

  Yritysten täytyy tuottaa voittoa, mutta sen ei tarvitse merkitä voittojen maksimointia.

 • Yksityistäminen

  Kyllä palveluiden yksityistämiselle vain kun tuottavat selkeää hyötyä kuntalaisille.

 • Maahanmuutto

  Maahanmuutossa ratkaisee laatu eikä määrä. Kehitetään Oulusta vetovoimainen kohde osaavalle ja koulutetulle maahanmuutolle.

 • Perhe

  Haluan olla rakentamassa Oulua, joka on perheille turvallinen ja hyvä paikka asua. Perheemme esikoiset, kaksostytöt syntyvät kesällä joten perhe on minullekkin ajankohtainen ja tärkeä.

Kolme kärkiteemaani kuntavaaleissa

Työllisyys

Yrittäjyys

Kansainvälisyys

Oulun kaupunki on velkaantunut ja jokaista kaupunkilaista kohti velkaa on lähes 4000 euroa. Tarvitaan tekoja joilla kaupungin talous saadaan vakautettua ilman veronkorotuksia tai peruspalveluiden leikkauksia. Turhien rönsyjen leikkaamisen lisäksi kasvua saadaan rohkaisemalla ja tukemalla yrittäjyyttä.

Ei meistä ehkä Pohjolan Piilaaksoa tule, mutta eteenpäin on pyrittävä. Suomen talouden hehkutettu nousu johtuu vain velkarahalla tapahtuvasta kotimaisen kysynnän hetkellisestä paranemisesta. Vienti laahaa ja olen edelleen laskusuuntaista. Kasvuun se saadaan parhaiten uusilla vientikeskeisillä palveluyrityksillä. Palveluiden viennistä tulevista euroista jää huomattavasti suurempi osa kotimaahan kuin teollisuudessa, jossa raaka-aineet vievät oman osansa.

Maahanmuuttajat eivät vie naisiamme tai työpaikkojamme, mutta he voisivat perustaa meidän yrityksemme. Yhdysvalloissa neljännes yrityksistä on maahanmuuttajien perustamia. Useiden uusien menestyvien teknologiayritysten taustalta löytyy ensimmäisen tai toisen sukupolven maahanmuuttaja. Myös oulussa tarvitsemme uusia näkemyksiä ja kykyä riskinottoon, joita maahanmuuttajilta löytyy. Kansainväliset yritykset toisivat Ouluun lisää osaamista ja investointeja.

 • Yrittäjien välisen menttori ja coaching toiminnan tukeminen. Erityinen huomio nuorissa, naisissa ja maahanmuuttajissa.
 • Nuorten ja maahanmuuttajien työssäoppimisen kehittäminen, jotta osaajat ja yritykset kohtaavat paremmin.
 • Yrittäjyyteen keskittyvän erikoisluokan perustaminen Ouluun. Meillä on olemassa erityisluokkia kouluissa musiikille ja urheilulle, joten miksi ei myös yrittäjyydelle.
 • Korkeastikoulutettujen maahanmuuttajien kotoutumispalvelut kuntoon. Kielikoulutus vastaamaan maahanmuuttajien tarpeita.
 • Vähemmän politikointia enemmän tekoja. Vähemmän byrokratiaa enemmän tuloksia.

Jaa nämä teesit sosiaalisessa mediassa ja tue vaalikampanjaani. Rakennetaan yhdessä Oulusta parempi paikka elää, yrittää ja tehdä työtä!